Білорусь
10.01.2024 11:30

Приватна військова компанія "Вагнер" продовжує залишатися в Білорусі, тренуючи військовослужбовців місцевих військових. За інформацією моніторингової групи "Беларускі Гаюн", у країні перебуває кілька сотень бійців "Вагнера", які активно навчають військовослужбовців внутрішніх військ та періодично проводять тренування для Збройних сил Білорусі.

Зафіксовані навчання відбулися в різних місцях, зокрема в Гродно, де бойовики тренували загін спецпризначення "Тайфун". Вони проводили тренування з штурмування окопів, надання першої допомоги пораненим та їх евакуацію. У Бресті відбулася тактико-спеціальна підготовка на полігоні "Брестський" для загону спецпризначення "Шторм".

Інші тренування охопили полігони "Біла калюжа" у Борисові, де курсантам факультету внутрішніх військ Військової академії викладають тактико-спеціальну підготовку. У Гомельському районі, у селі Нова Буда, "Вагнер" тренує військовий загін "Буран" у проведенні штурмів в умовах міського середовища.

Додатково, повідомлено про присутність бойовиків "Вагнера" у навчальному центрі "Воловщина" у Мінську, де вони завершили 5 курсів тактико-спеціальної підготовки з білоруськими військовослужбовцями.

Також варто відзначити, що в основному таборі найманців в селі Ціль помітно зменшилася кількість автомобілів, зменшившись на 30% за останні кілька місяців 2023 року. Ймовірно, ця техніка була вивезена та передана російським військовим.

Раніше повідомлялося, що Росія посилила свою військову групу в Білорусі.