Авдіївка
12.01.2024 08:19

Російські військові на території Донецькій області фактично припинили зимовий наступ.

Попри те, що зараз наступ російських військ на території Донецької області трохи відійшов на другий план в українському інформаційному просторі, бойові дії на східному фронті не зупинилися.

Так, на початку тижня російські війська кинули війська на черговий штурм Авдіївки. За словами очільника тамтешньої міської військової адміністрації Віталія Барабаша, окупанти розпочали одночасний наступ відразу на 20-ти ділянках фронту в районі Авдіївки.

Крім того, росіяни увесь цей час активно використовували як артилерію, так і авіацію, завдаючи ударів по промисловій та цивільній інфраструктурі Авдіївки. Втім, особливих успіхів війська країни-агресора у цих штурмах не здобули. Натомість у середу з’явилася інформація, яка навряд чи сподобається російським прихильникам "спеціальної військової операції" в районі Авдіївки.

Збройні сили України у південному промисловому районі Авдіївки відбили частину позицій, які раніше були захоплені окупантами. Тож маємо просування українських підрозділів, яке перекреслює наступальні плани російських військ.

Звісна річ, такі локальні успіхи не можна оцінювати за якоюсь глобальною шкалою — хоча сам факт зупинки російських штурмів і навіть контрудар ЗСУ уже є приводом для оптимізму. Але головне у нинішній ситуації на Донбасі не те, що українські війська звільнили частину раніше втрачених позиціях на промзоні Авдіївки.

Українські війська при цьому знайшли цікавий вихід із ситуації, коли росіяни повернулися до відвертої тактики "м’ясних штурмів". Збройні сили України б’ють по окупаційних підрозділах за допомогою дронів, а також використовують західні бронетранспортери Bradley. Крім того, наголосили у Bild, на Куп’янському напрямку ЗСУ нібито зупинили росіян за допомогою касетних боєприпасів.

Нагадаємо, довгі морози можуть вплинути на ситуацію на фронті в Україні. Так, військовим стане складніше проводити операції. Через холоди російські окупанти стали менше використовувати боєприпаси, що баражують. Спостерігається загроза обмерзання двигунів дронів.