Немає світла
13.01.2024 14:23

Енергетична інфраструктура України залишається непошкодженою внаслідок масованого обстрілу, який відбувся стогодні, 13 січня. Однак в країні знеструмлений 131 населений пункт, повідомляє Міністерство енергетики у Facebook.

Зазначається, що енергетичні об'єкти не постраждали від ракетної атаки, проте минулої доби був обстріл території однієї з теплових електростанцій у Донецькій області, що призвело до пошкодження обладнання на станції.

Внаслідок ворожих обстрілів у Дніпропетровській області відключалася повітряна лінія напругою 330 кВ, а в Сумській області знеструмлено 8 населених пунктів.

У Миколаївській області через обстріли Очакова та Баштанського району також відбулися відключення електроенергії. Постачання газу для 32 споживачів в одному з сіл області було також припинено.

Внаслідок негоди в Україні також відбулися відключення світла:

  • у Дніпропетровській області 41 населений пункт (понад 3,3 тис. споживачів);
  • в Кіровоградській області 38 (понад 2,6 тис. абонентів);
  • в Миколаївській області 23;
  • в Запорізькій області 15;
  • в Хмельницькій області 14 (понад 2 тис. споживачів).

Міністерство енергетики наголошує, що наразі дефіциту в енергосистемі немає, але передбачається імпорт електроенергії зі Словаччини, Румунії та Молдови.

Громадян закликають економно використовувати електроенергію, особливо в пікові години: з 10:00 до 12:00 та з 18:00 до 20:00.

Зазначимо, що українцям рекомендується бути готовими до відключення електроенергії. Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.