WEF
15.01.2024 10:37

У понеділок, 15 січня, понад сто глав держав і урядів збираються у швейцарському Давосі на щорічні збори Всесвітнього економічного форуму (WEF), йдеться у пресрелізі WEF.

На WEF приймуть участь понад 100 представників урядів з усього світу, всіх основних міжнародних організацій, 1 000 компаній-партнерів Форуму, а також лідерів громадянського суспільства, провідних експертів, сучасну молодь, соціальних підприємців та ЗМІ.

54-та щорічна зустріч Всесвітнього економічного форуму буде триватиме до 19 січня. Вона скликана під темою «Відновлення довіри».

Програма форуму складатиметься з чотирьох взаємопов’язаних пріоритетів: «Досягнення безпеки та співпраці в розколотому світі», «Створення зростання та робочих місць для нової ери», «Штучний інтелект як рушійна сила економіки та суспільства» та «Довгострокова стратегія щодо клімату, природи та енергії».

У Давосі учасники зустрічі радників з питань національної безпеки та зовнішньополітичних радників країн щодо імплементації Формули миру розглянули другу п’ятірку пунктів Української формули миру та напрацювання з їх реалізації.

Очікується, що за підсумками перших трьох зустрічей РНБ в Копенгагені (25 червня 2023 року), Джидді (5-6 серпня) та на Мальті (28 жовтня), на четвертій зустрічі в Давосі “будуть представлені результати роботи робочих груп та обговорені наступні кроки”.

Раніше повідомлялося, що Швейцарія майже вдвічі збільшить заплановану зимову допомогу Україні.