Окупанти РФ
16.01.2024 11:59

Російські військові змінили вектор штурмів Луганської області. Але попри це, як мінімум одна із спроб наступу, так і не увінчалася успіхом. У РФ 90 загиблих та поранених.

Про це повідомляє голова Луганської ОВА Артем Лисогор.

"Ворог намагався витиснути наших захисників з лісового масиву з Серебрянського лісу. Зокрема, потужна спроба штурму була організована на позиції Волинської бригади територіальної оборони", - розповів Артем Лисогор.

Проте, за словами голови ОВА, росіян там спіткала невдача - близько 90 поранених і вбитих загарбників, три знищених танки та низка іншої техніки.

Артем Лисогор зазначив, що окупанти заголом змінили вектор штурмових дій, змістивши його від Макіївки на Серебрянський ліс та Білогорівку.

"В цих осередках за учора відбито 19 атак росіян. Значна частина наступів противника відбувалася за підтримки авіації", - додав він.

Загалом українські військові відбили 32 атаки противника на Лиманському напрямку, розширюють плацдарм на Херсонському напрямку. Авіація сил оборони вдарила по 22 районах зосередження особового складу противника.

Зокрема, за даними Інституту вивчення війни, російські війська трохи просунулися західніше Донецька. Українські та російські війська продовжили позиційні бої у західній частині Запорізької області, попри погану погоду у цьому районі.

Нагадаємо, минулого тижня у Росії заявляли про атаку українських БПЛА на аеродром у Саратовській області, а у ніч проти вівторка, 16 січня, було «гучно» в районі Воронежа, де також є авіабаза.