Харківська область
16.01.2024 12:40

У Харківській області розпочали обов'язкову евакуацію мешканців Кіндрашівської та Куриливської громад Куп'янського району. Про це поідомив голові Харківської ОВА Олег Синєгубов.

"Враховуючи безпекову ситуацію, запроваджуємо обов'язкову евакуацію населення з Кіндрашівської та Куриливської громад Куп'янського району. Наразі в цих населених пунктах перебуває 3043 людей, з них 279 – діти", - йдеться у повідомленнію

До евакуації закликають сім'ї з дітьми, які проживають у населених пунктах:

- Благодатівка, Вишнівка, Василівка, Велика Шапківка, Гусинка, Грушівка, Дорошівка, Єгорівка, Курочкіне, Ковалівка, Миколаївка Перша, Моначинівка, Московка, Нечволодівка, Просянка, Прилютове, Самборівка, Смородьківка, Соболівка, Садове, Цибівка – Кіндрашівської громади;

- Біле, Воронцівка, Лісна Стінка, Сенькове, Синиха – Курилівської громади.

"Усіх евакуйованих забезпечуємо житлом та підтримкою від міжнародних гуманітарних організацій. Закликаємо мешканців громад відповідально поставитися до власного життя та життя своїх дітей", - підкреслив Олег Синєгубов.

Раніше повідомлялося, що російська армія здійснила авіаудари по Куп'янському району Харківської області. Обстріл призвів до пожежі в школі.