Зерно
16.01.2024 17:15

У 2023 році російські загарбники зібрали та вивезли з тимчасово окупованих територій Херсонської та Запорізької областей 4,8 млн тонн українського зерна, інформує Центр національного спротиву (ЦНС).

"Як й 100 років тому росія продовжує грабувати захоплені землі й вивозити звідти все, до чого може дотягнутися. З ТОТ йдуть ешелони з зерном, які ворог зібрав з української землі", - йдеться у повідомленні.

При цьому на ТОТ діє схема, коли всі аграрії мають здавати зерно окупантам за фіксованою ціною в рази нижче ринкової, а вже потім гауляйтери перепродають зерно й забирають різницю. Ця різниця і є платою Кремля за "вірність".

Водночас, як пише espreso.tv, через закриті порти Криму за 2023 рік пройшло понад 2 мільйони тонн зерна. Таким чином півострів став сірою зоною для вивезення українського зерна з тимчасово окупованих територій України.

Центр національного спротиву зауважує, що ніхто з дотичних до крадіжки українського зерна не уникне відповідальності та є законною ціллю для Руху Опору. Повідомляйте про зрадників до чат-бота. Анонімність гарантована.