Погода
17.01.2024 16:40

У четвер, 18 січня, в Україні очікується погіршення погодних умов, згідно із повідомленням Укргідрометцентру.

В різних регіонах країни прогнозуються значні опади, сильні пориви вітру та ожеледиця на дорогах.

Протягом ночі на заході, півночі, у Вінницькій, Полтавській та Харківській областях очікується сніг.

На Закарпатті та місцях на Прикарпатті передбачається значний мокрий сніг з дощем. Удень по всій Україні очікується дощ, а на північному сході можливий дощ з мокрим снігом. На Закарпатті очікуються значні дощі.

На дорогах, за винятком півдня, передбачається ожеледиця. Місцями буде сильний вітер зі швидкістю 15-20 м/с. В Карпатах уночі будуть пориви вітру до 25 м/с.

Температурний режим у західній та південній частині країни вночі коливатиметься від 1° тепла до 4° морозу, вдень очікується +4-9°. На інших територіях країни вночі очікується 5-10° морозу, а вдень 1-6° тепла. У північному сході ночівля може бути холодною, з температурою від 12-17° морозу, вдень - близько 0°.

У Карпатах 18 січня прогнозується значний сніг та мокрий сніг з хуртовиною. Температура повітря вночі становитиме 1-6° морозу, а вдень варіюватиметься від 2° морозу до 3° тепла.

У цей день пориви вітру в Україні сягатимуть 15-20 м/с, зокрема в Карпатах очікується значний сніг та мокрий сніг з хуртовиною. На Закарпатті прогнозується значний мокрий сніг вночі та значний дощ вдень. Зазначено I рівень небезпеки (жовтий), оголошено можливість порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць.

У Київській області очікується хмарна погода. Уночі моливо піде сніг, а вдень очікується дощ. На дорогах передбачається ожеледиця. Також оголошено I рівень небезпечності (жовтий).

У Києві прогнозується ночівля при температурі 6-8° морозу, а вдень очікується тепло від 3-5°.

Нагадаємо, синоптики дали прогноз погоди в Україні на січень 2024 року.