РФ не має контролю над Азовським морем
18.01.2024 08:19

Ліквідація повітряних суден РФ типу А-50 і Іл-22 над Азовським морем вказує на втрату окупантами контролю над цією фронтовою зоною. Росіянам потрібно підготуватися до прийдешнього "пляжного сезону" в Приазов'ї.

Про це повідомив керівник Центру військово-правових досліджень, військовий експерт Олександр Мусієнко в коментарі виданню "24 Канал".

Українські льотчики, можливо, почнуть здійснювати польоти над Азовським морем уже цього року.

"Вони там літають і тепер, враховуючи, що знешкоджують такі літаки. Вони вже там є і до пляжного сезону", - говорить Олександр Мусієнко.

Незалежно від того, чим були атаковані А-50 та Іл-22, їхнє знищення свідчить про зростаючі можливості України. Очевидно, що бійці ЗСУ розширюють свої можливості з ураження не тільки на суші та в морі, а й у повітрі.

"Завжди перша реакція у ворога — вони намагаються піти подалі від зони ураження українською зброєю", - вважає Олександр Мусієнко.

За його словами, можливо, російські військові уникатимуть наближення до небезпечних зон після попередніх невдач. Наприклад, після удару по аеродрому в окупованому Бердянську вони евакуювали свої ударні вертольоти всередину країни-агресора. Втрата кількох кораблів у Чорному морі також могла призвести до виведення решти в безпечні зони, як, наприклад, в Абхазію.

Нагадаємо, наразі росіяни не мають резерву для наступу на фронті під час війни в Україні.