Негода
19.01.2024 13:41

Негода та опади обрушилися на Закарпатську область. Через це в регіоні виникли проблеми з підтопленням доріг, будинків та сільськогосподарських угідь, інформує управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області у Facebook.

Зазначається, що 18 січня на території Закарпаття випали значні опади. Це призвело до підняття рівнів води в більшості річок і потоків.

Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомляє, що в результаті повені постраждали 5 підвальних приміщень, 11 об'єктів господарювання і 330 гектарів сільськогосподарських угідь. Рятувальники виїжджали для відкачки води з приватних будинків, а також одного дитячого садка в Ужгороді, Перечині, Рахові, селі Сойми у Хустському районі й селищі Дубове Тячівського району.

Також постраждали дорога Н-09 Мукачево-Рогатин-Львів у районі села Вільхівка Хустського району, траса місцевого значення Шаланки-Ком’яти та дорога Ком’яти-Заріччя.

Синоптики повідомляють, що сьогодні в Україні очікуються дощі, місцями – мокрий сніг. Температура повітря вдень коливатиметься від +3 до -2 градусів, а в центральних областях може досягати +5 градусів.

Вітер буде південно-західний, з переходом на північно-західний, зі швидкістю 5-10 м/с. На сході країни у деяких місцях очікуються пориви вітру 15-20 м/с. На дорогах можлива ожеледиця.

Міністерство внутрішніх справ України нагадало українцям, як правильно користуватися генераторами.