Бої за Авдіївку
22.01.2024 08:38

Російські війська розпочали наступ на південь і південний захід від Авдіївки. Аналітики вже зафіксували рух загарбників вулицями міста.

Про це йдеться в звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У звіті йдеться, що росіяни нещодавно підтвердили свій наступ на південь і південний захід від Авдіївки. На геолокаційних кадрах, опублікованих 21 січня, видно, що російські війська просунулися в районі ресторану "Царська охота" вздовж вулиці Соборної (на південь від Авдіївки) та вздовж смуги дерев на південний захід від міста. Водночас відомо, що український військовий оглядач Костянтин Машовець заявив, що російські війська просувалися вулицями Колосова та Лерментова, хоча аналітики не спостерігають візуального підтвердження цього нібито просування.

"Російські та українські джерела заявили, що позиційні бої тривали на північний захід від Авдіївки в районі Новобахмутівки та Степового; біля Авдіївського коксохіму на північному заході Авдіївки; на захід від Авдіївки біля Сіверного; на південний захід від Авдіївки біля Первомайського, Водяного та Невельського", — йдеться у повідомленні.

Командувач Таврійського угруповання військ ЗСУ бригадний генерал Олександр Тарнавський і речник Таврійського угруповання військ ЗСУ полковник Олександр Штупун заявили, що російські війська готуються посилити активність на Авдіївському напрямку та сконцентрували в цьому районі понад 40 тис. осіб. Тарнавський зазначив, що російські війська за останні дві доби не завдавали авіаударів на Таврійському напрямку (Авдіївка через захід Запорізької області).

Нагадаємо, російські окупанти, ймовірно, з РСЗВ “Град” і ствольної артилерії обстріляли населені пункти Покровського району Донецької області. Внаслідок ворожої атаки по житловій забудові двоє людей загинуло, ще троє — поранені.