Війна в Україні
22.01.2024 11:59

Зусилля Європейського Союзу із врегулювання конфлікту між Ізраїлем і ХАМАС на Близькому Сході не завадять Європі продовжувати потужну допомогу для України, тож у України немає жодних приводів непокоїтися з цього приводу.

Про це сьогодні у Брюсселі перед початком Ради міністрів ЄС із закордонних справ заявив Високий представник ЄС Жозеп Боррель, пише Укрінформ.

«Україна є першим пунктом порядку денного. Той факт, що ми наразі залучені до пошуку рішень на Близькому Сході, не означає, що ми не продовжуємо підтримувати Україну. Перша зустріч буде за (віртуальної) участі міністра закордонних справ України… Наступна зустріч в форматі Gymnich за участі міністрів оборони (країн ЄС) буде присвячена обговоренню того, як посилити нашу підтримку. Тож не хвилюйтеся. Україна не має непокоїтися. Європейська допомога буде продовжуватися, і вона буде потужною, як завжди», - зазначив Жозеп Боррель.

Нагадаємо, якщо Сполучені штати не змінять своєї політики щодо України, вона програє. А перемога Росії завдасть такого удару по авторитету Заходу, що затьмарить наслідки невдачі в Афганістані та відкриє шлях Москві до агресії проти НАТО.