Дональд Туск
22.01.2024 13:16

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск, який вперше відколи очолив уряд у грудні 2023 року, сьогодні вранці, 22 січня, приїхав із візитом до Києва. Про це у соцмережі X повідомила Канцелярія прем'єра.

Візит

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск розпочинає свій візит до Києва, де зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським та прем'єр-міністром Денисом Шмигалем», – йдеться у повідомленні.

Про плани відвідати Київ Туск повідомив наприкінці року. Він зокрема хоче обговорити питання блокади кордону з Україною.

Дональд Туск нещодавно заявив, що хотів би шукати задовільні для обох сторін рішення у стосунках з Києвом, але він очікує співпраці з українського боку, особливо в контексті припинення кризи на кордоні.

"Я буду наполегливим", - сказав польський прем'єр, додавши, однак, що в питаннях безпеки та оборони польська підтримка України буде непохитною.

Нагадаємо, що новий прем'єр-міністр Дональд Туск визнав, що колишній уряд Польщі в період виборів відігравав на "антиукраїнських нотах". Тепер же, пообіцяв Туск, Варшава не вагатиметься у важливих рішеннях щодо війни в Україні.