Озброєння
23.01.2024 10:38

Збройні сили України могли отримати ефективне далекобійне озброєння, здатне обійти систему протиповітряної оборони на РФ території. Це підтверджується останніми атаками на російські об'єкти в Ленінградській і Тульській областях.

Про це сказав директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих в ефірі каналу "Еспресо".

Згідно з думкою експерта, характер військових дій перебуває в процесі переходу на новий етап.

"Відстань до цілі по прямій становить від 700 до 900 км. Для того щоб обійти вузли російської ППО і різні загрозливі напрямки, подібна траєкторія має становити десь 1200 км. Це говорить про те, що у нас є такі далекобійні засоби, і те, що вони можуть обходити системи ППО Росії і вражати заплановані об'єкти противника", - говорить Валерій Рябих.

Він зазначив, що наразі акцент робиться на знищенні об'єктів енергетичної інфраструктури РФ. Ці об'єкти відіграють ключову роль у забезпеченні паливно-мастильними матеріалами для окупаційних військ і підтримці економічної активності.

"З усіх боків це показує, що ми опинилися на іншому етапі ведення бойових дій. Росіяни, які обожнюють фюрера, що засів у Кремлі, і його політику захоплення чужих територій, уже можуть спостерігати за результатом його політики безпосередньо зі своїх вікон, причому далеко від лінії фронту", — зазначив експерт.

Нагадаємо, зранку у вівторок, 23 січня, рятівники проводять евакуацію мешканців одного з будинків у Святошинському районі Києва. У квартирі виявили бойову частину ракети, яка не здетонувала.