Електромережа
23.01.2024 12:16

Сьогодні, 23 січня внаслідок ракетного удару по Україні сталися пошкодження в електромережах у Дніпропетровській та Харківській областях. Про це повідомляє Укренерго.

"Через ранкову ракетну атаку є пошкодження в мережах обленерго в Дніпропетровській та Харківській областях. Споживання тримається на високому рівні, але дефіциту не прогнозується", - йдеться у повідомленні.

Представники компанії заявили, що відновлювальні роботи були розпочаті негайно після припинення повітряної тривоги.

Через технічні порушення є знеструмлені споживачі в Чернігівській області. Відновлення живлення прогнозується в найближчі години. Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 414 населених пунктів. Через артобстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Харківській, Сумській областях.

Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

В Укренерго просять українців споживати електроенергію ощадливо.

Зазначається, що наразі електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання споживачів.

"Імпорт електроенергії здійснюється зі Словаччини, Румунії та Молдови. Загальний обсяг імпорту складає 4 471 МВт*год з максимальною потужністю в години вечірнього максимуму до 668 МВт. З 1 грудня технічна можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови складає 1700 МВт. Експорт сьогодні не здійснюється", - зазначається у повідомленні.

Зазначимо, що українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії. Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.