Дія
26.01.2024 13:14

Для моряків розширюють перелік цифрових послуг. Про це повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Зазаначається, що запрацював онлайн-сервіс електронної черги, завдяки якому можна записатися й отримати будь-яку послугу в Адміністрації судноплавства в Одесі або в Києві. Він синхронізований з «Дією» і верифікує особу через «Дія.Підпис».

Алгоритм наступний:

моряку необхідно перейти за посиланням: Київ, Одеса
підтвердити особу з Дія.Підписом
вибрати послугу та час
отримати талон

Дія.Підпис − це захищений цифровий підпис, ніхто не може скористатися сервісом замість самого моряка або його довіреної особи, щоб отримати місце у черзі. Таким чином, сервіс убезпечує від випадків «передачі» талонів третім особам.

Також система дозволяє відстежувати хто саме і скільки разів записався до черги. Особливо це стосується видачі посвідчень особи моряка – ця послуга надається виключно за особистої присутності.

Інтеграція електронної черги для моряків з Дією є частиною системної реформи дипломування, мета якої адаптувати процедуру дипломування до міжнародних стандартів, нівелювати корупційну складову і зробити максимально зрозумілою, прозорою та ефективною.

Наразі на порталі Дія морякам доступні три послуги – за 5 місяців роботи онлайн-сервісом скористалося понад 10 тисяч осіб, для них виготовили понад 11 300 кваліфікаційних документів.

Раніше повідомлялося, що в Дії оновили мапу Пунктів незламності.