ЗСУ
29.01.2024 16:45

З метою надання військовослужбовцям Збройних сил можливості вивчати українську мову, планується створення спеціальних курсів. Про це повідомляє Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремень.

Він повідомив, що отримує скарги від військових щодо недотримання мовного закону як у Києві, так і в багатьох регіонах України. Окрім того Кремінь розповів, що в Україні планують створити мовні курси для військовослужбовців.

"Водночас домовились про відкриття мовних курсів для військовослужбовців, які хочуть вдосконалити свої знання і належно підготуватися до іспиту на визначення рівня володіння державною мовою. Радо сприятиму і в питаннях створення такої мережі і в інших військових формуваннях", - зазначив він.

Нагадаємо, що Верховна Рада запровадила у законодавстві про національній меншини постійне обмеження для російської мови. Мови меншин можна буде використовувати в політичній рекламі, приватних школах та університетах, класах нацменшин, медіа дозволяється використання мов ЄС та нацменшин, проте це не стосуватиметься мови країни-агресора – російської.