Війна в Україні
30.01.2024 10:19

Російські військові ведуть наступ на кількох напрямках - у районах Куп'янська, Кремінної, Бахмута, Авдіївки, Мар'їнки, Золотої Ниви, Вербового, Роботиного та Кринків.

Про це повідомили у зведенні Генерального штабу Збройних Сил України.

Військові заявляють про 70 бойових зіткнень за добу. У напрямку Куп'янська відбито сім атак у районах Синьківки та Піщаного.

Поблизу Кремінної українські воїни відбили чотири атаки в районах Серебрянського лісництва та Тернів.

Під Бахмутом ЗСУ відбили три атаки в районах Іванівського та Богданівки.

Росіяни продовжують спроби оточити Авдіївку, зазнають великих втрат, Сили оборони відбили 24 штурми в районах Новобахмутівки, Авдіївки, Невельського та Первомайського.

Також провалилися вісім атак у районах Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки під Мар'їнкою. Окрім цього, провалилася атака у районі Золотої Ниви.

У Запорізькій області відбито дві атаки в районах Вербового та Роботиного.

Українські підрозділи розширюють плацдарм на лівому березі Дніпра в Херсонській області, армія РФ вісім разів безуспішно намагалася вибити їх із позицій у Кринках.

Авіація ЗСУ завдала ударів по 20 районах зосередження особового складу, озброєння та техніки, а також по двох зенітно-ракетних комплексах.

Ракетники вразили два засоби протиповітряної оборони, чотири одиниці артилерії та станцію радіоелектронної боротьби.

Нагадаємо, Україна наразі будує потужну лінію оборони по всій лінії фронту, включно із північно-західними областями, які межують з Білоруссю. Адже загроза для України наразі виходить від двох країн — Росії та Білорусі.