Болгарія
31.01.2024 11:38

Суд болгарської столиці Софії ухвалив видання європейських ордерів на арешт (EAW) для шести громадян Росії. Їх звинуватили у тероризмі. Зокрема, вони причетні до чотирьох вибухів на складах боєприпасів.

Про це інформує The Sofia Globe.

Зазначається, що громадяни РФ приїхали до Болгарії, використавши підробні документи. У Софії вони займалися підривом виробництва комерційної компанії, яка виготовляла зброю.

"Перший такий випадок було зафіксовано у листопаді 2011 року. Тоді було підірвано склад компанії EMCO Еміліана Гебрева. Було знищено значну кількість боєприпасів, які мали експортувати до Грузії", — мовиться в повідомленнні.

Наступний випадок трапився 2015 року біля села Іганово. Того ж року було зруйновано ще один Сопотський склад.

"Ще один випадок 2020 року — тоді біля міста Миглиж підірвали склад "Арсеналу". Аналіз встановив схожі риси у всіх чотирьох випадках із вибухами. Перед кожним із вибухів на обʼєктах ставалася пожежа, що змушувала людей евакуюватися, через що у всіх чотирьох випадках не було загиблих і постраждалих", — пише видання.

Крім того, є підозри, що громадяни Болгарії теж могли бути причетними до вибухів. Утім, прогресу у цьому питанні так і не досягнули.

Нагадаємо, українські сили нещодавно повернули втрачені позиції на північний захід від Горлівки в Донецькій області.