Путін
01.02.2024 07:57

Президент Росії Володимир Путін посилив свої максималістські територіальні претензії щодо України.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

У звіті від 31 січня йдеться, що глава Кремля заявив, що просування нинішньої лінії фронту глибше в Україну є найважливішою метою для російських військ. За словами Володимира Путіна, в Україні має бути створено "демілітаризовану" зону, щоб територія РФ, зокрема окуповані регіони, були поза межами досяжності артилерійських систем і озброєнь дальньої дії.

За словами аналітиків, заявлена Путіним мета нереалізована, поки існує незалежна Україна. Москва планує продовжувати анексувати українські території, які зможуть захопити військові РФ.

Крім того, Володимир Путін також включив у свою "демілітаризовану" зону Харків. Така риторика, як припустили аналітики, потрібна президенту РФ, щоб отримати вигоду з чуток про малоймовірний наступ окупантів на Харківську області з боку Бєлгорода.

У ISW зазначили, що Путін має намір посилити дискусії з цього приводу, щоб відвернути увагу України від наступу ЗС РФ у Луганській області. Однак аналітики вважають, що російські сили в Білгородській області можуть проводити тільки дії тактичного рівня.

Нагадаємо, українські сили нещодавно повернули втрачені позиції на північний захід від Горлівки в Донецькій області.