Зброя
01.02.2024 10:19

Україна потребує допомоги партнерів, оскільки зіткнулася з критичною нестачею боєприпасів на фронті. Ідеться не лише про снаряди, але й про артилерійські системи.

Про це заявив очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, передає СNN.

"Снаряди є одним із вирішальних факторів у цій війні. Україна також потребує різкого збільшення кількості гармат, незалежно від їхнього віку та типу. Роки бойових дій завдають шкоди українським далекобійним гарматам. Нам дуже потрібна ця допомога", - сказав він.

Життєво важливими є і боєприпаси, наголосив Кирило Буданов.

"Навіть не стільки їхня якість, скільки кількість. Водночас у повітрі позиції України кращі. У безпілотниках ми більш-менш рівні з противником. Однак Росія постійно вчиться на своєму бойовому досвіді,тож існує тенденція до ще більшого використання БПЛА на фронті", - зауважив очільник ГУР Міністерства оборони.

Він хотів би бачити на озброєнні українських військ американські штурмовики А-10. За його словами, це те, що дійсно може допомогти завдати військової поразки РФ.

Нагадаємо, росіяни вночі 31 січня атакували Харківщину. Внаслідок атаки постраждали 4 людини через обстріл по цивільній лікарні.