Путін
01.02.2024 12:46

Російській владі вдалось повернути та посилити контроль над бойовиками ПВК "Вагнера" після бунту їх колишнього ватажка Євгена Пригожина. Певну частину бойовиків приєднали до "Росгвардії", про це повідомило Міноборони Велікобританії в Twitter (X).

У повідомленні зазначено, що 25 грудня 2023 року російський диктатор Володимир Путін підписав закон, який дозволяє Росгвардії створювати власні "добровольчі" утворення. Так, завдяки цьому Росгвардія ввійшла до складу свого першого "добровольчого" корпусу трьох колишніх десантно-штурмових підрозділів ЧВК "Вагнер", а саме 15-го, 16-го і 17-го.

Включення колишніх десантно-штурмових підрозділів "Вагнера" до складу добровольчого корпусу Росгвардії, ймовірно, свідчить про успішне підпорядкування "Вагнера" Росгвардії, що посилює командування та контроль російської держави над групою "Вагнер".

Британська розвідка припускає, що Росгвардія, ймовірно, розгорне свої нові "добровольчі" підрозділи в Україні та в Африці. З відомих джерел відомо, що Росгвардія пропонує добровольцям шестимісячні контракти для участі в війні проти України і дев'ятимісячні контракти для служби в Африці.

Нагадаємо, 24 червня 2023 року вагнерівці з фронту вирушили маршем до Росії, до обіду захопили Ростов і Воронеж. У російських Телеграм-каналах стали писати про початок військового перевороту в Росії. Пригожин вимагав від мирного населення залишатися вдома і не панікувати, а всім службам не заважати діям найманців.

У Кремлі розпочалася паніка, Путін терміново зателефонував Лукашенку і пожалівся на мутіні в країні.

У ряді регіонів Росії було оголошено режим контртерористичної операції.

Також повыдомлялося, що літак, на борту якого перебував Євген Пригожин, зазнав катастрофи під Твер'ю 23 серпня. Смерть Пригожина була офіційно підтверджена в Росії.