Вибухи
01.02.2024 14:15

В зоні відповідальності Сил оборони півдня продовжується потужна щоденна контрбатарейна боротьба та утримання плацдармів.

Російські війська не залишають спроби вибити позиції ЗСУ на лівобережжі Дніпра, але українськи захисники вдало відпрацювали по двох спостережних пунктах ворога. Про це повідомляє оперативне командування "Південь".

Протягом минулої доби ворог вдався до 3 невдалих спроб штурмових дій, але відійшов після втрат в живій силі й техніці.

Окупанти не припиняють аеророзвідку, тиснуть артилерійськими обстрілами, застосовують ударні дрони різних типів, продовжують наносити удари керованими авіабомбами та поновили удари некерованими авіаційними ракетами.

Збройні сили України продовжують завдавати вогневого ураження по місцях дислокації ворога, його позиціях і тилах.

Серед втрат ворога: 32 окупанти; 1 реактивна система залпового вогню "Град"; 9 гармат, у тому ж числі гаубиця "Мста-Б"; 3 БпЛА: 2 ударні "Ланцети" та розвідувальний "Мерлін"; 7 одиниць автомобільної техніки; 2 спостережних пункти.

"У Чорному морі 11 кораблів ворожого недофлоту, серед яких 4 вдк та 2 ракетоносії, споряджені 16 "Калібрами". Азовське море патрулює 1 ворожий корабель", - попереджають військові.

Противник продовжує масований дроновий терор мирного населення прифронтових регіонів.

Нагадаємо, що у ніч з 31 січня на 1 лютого бійці ГУР цієї ночі знищили ракетний катер "Івановець" Чорноморського флоту РФ.