Вибухи
02.02.2024 08:15

В ніч на 2 лютого Росія здійснила новий масований дроновий удар "Шахедами" по південним та центральним областям України.

За даними Повітряних сил ЗСУ, безпілотники летіли з південного та північного напрямків. У Кривому Розі Дніпропетровської області та Кропивницького було чути вибухи, у Кіровоградській області працювали сили ППО.

"На жаль, є пошкодження на одній із підстанцій НЕК "Укренерго". У місті Кривий Ріг знеструмлено побутові та промислові споживачі", - йдеться у повідомленні "Укренерго".

Фахівці «Укренерго» та ДСНС оглядають обладнання. Аварійно-відновлювальні роботи почнуться одразу після закінчення огляду.

Голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак. Він уточнив що влучання призвело до знеструмлення більш ніж 40 тис абонентів. Зокрема, двох шахт. Під землею залишилися понад 100 робітників. Частину з них вже підняли на поверхню.

Повітріні сили ЗСУ повідомляють, що противник атакував 24-ма ударними БпЛА типу «Shahed-136/131». Зокрема удар було спрямовано по об’єктах критичної інфраструктури на Дніпропетровщині.

Загалом, силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з ППО Сил оборони України, знищено 11 ворожих БпЛА у межах Дніпропетровської, Херсонської, Кіровоградської та Харківської областей.

Крім того, щонайменше сім ударних безпілотників не досягли своїх цілей і локаційно втрачені.

Слід пам'ятати, що дуже важливим є зменшення навантаження на енергосистему у пікові години споживання (з 10:00 до 12:00 та з 17:00 до 19:00 години). Міністерство енергетики закликає перенести споживання енергоємних приладів на інший час.

Зазначимо, що українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії. Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.