Кузьма Скрябін
02.02.2024 11:38

Андрій Кузьменко (Кузьма Скрябін) загинув в автокатастрофі в Дніпропетровській області 2 лютого 2015 року. Того ж дня пресслужба МВС України заявила, що він був за кермом Toyota Sequoia і він загинув при зіткненні з молоковозом, пише glavcom.ua.

Співак їхав зі свого концерту, який відбувся в Кривому Розі напередодні. Того дня на трасі була ожеледиця, а, за словами очевидців, Кузьма їхав на високій швидкості й виїхав на зустрічну смугу.

Поховали співака у родинному склепі поблизу Львова, у селищі Брюховичі. На саме прощання прийшли сотні українців, адже його любила і цінувала публіка. 4 лютого Львів прощався зі Скрябіним всю ніч.

На сторінці гурту «Скрябін» у Facebook сьогодні опублікували допис, пригадавши артиста.

Зазначимо, що російсько-українська війна на Сході України дуже вплинула на музиканта та його творчість.

«Це ідіотська війна. Як тільки почався Майдан, у мене пропало бажання щось робити, але потім я зрозумів, що це не вихід. Потрібно їздити на концерти, заробляти гроші і допомагати армії. 80% людей не розуміють, що йде війна – вони живуть, як жили, витрачають гроші, ходять в клуби... Краще їздити на корпоративи, забирати у таких людей гроші та допомагати ними бійцям. Але ніколи в житті не скажу, скільки я туди передаю, тому що там, де починаються камери, благодійність закінчується», – говорив Кузьменко в одному зі своїх інтерв'ю незадовго до загибелі.

Українці любили Кузьму за не тільки за його творчість, но і за громадянську позицію. Він був патріотом своєї країни. З початком війни у 2014 році Кузьма почав волонтерити і допомагати українській армії.

Співак був посмертно нагороджений орденом Захисника кордону батьківської землі під номером 001, який вручили його батькові на концерті пам'яті Кузьми в Києві в травні 2015 року.

Пісні Кузьми Скрябіна люблять та продовжують слухати у всіх куточках України.

Нагадаємо, у Києві до Дня незалежності України "воскресили" Кузьму Скрябіна.