США
02.02.2024 17:59

Наступного тижня у Сенаті США відбудеться голосування за законопроєкт, який відкриває можливість фінансової допомоги для України.

Про це пише Politico.

Зазначається, що лідер більшості в Сенаті Чак Шумер заявив, що наступного тижня Сенат проголосує за додатковий законопроект про національну безпеку, який включає двопартійну угоду щодо обмежень на кордоні та імміграції.

Чак Шумер сказав, що текст угоди буде оприлюднено до 4 лютого. Він планує призначити голосування за закон наступного тижня, яке відбудеться не пізніше 7 лютого.

"Це дасть членам достатньо часу, щоб прочитати законопроєкт перед голосуванням", - підкреслив Чак Шумер.

Республіканці вимагали прив’язати в законопроєкт зміни в прикордонній політиці в обмін на подальшу фінансову допомогу Україні.

Пакет включає допомогу для Ізраїлю, України та Тайваню, на додаток до фінансування безпеки кордону та додаткових грошей для впровадження нової імміграційної політики, яка включає нове повноваження про обов’язкове закриття кордону, якщо щоденні перетини перевищують 5000 осіб на день, реформу надання притулку, прискорене оформлення та припинення вилову мігрантів.

Переговори щодо цих змін у прикордонній політиці призвели до затримки тексту законопроєкту на місяці — і нещодавно ключові учасники переговорів щодо угоди заявили, що чекають на оцінку Комітету з асигнувань Сенату щодо вартості змін у політиці. Багато членів підкреслили, що вони хочуть мати достатньо часу для перегляду та ознайомлення з текстом законопроєкту після його оприлюднення

Поки неясно, чи дозволить керівництво Сенату внести поправки до пакету, що може значно затримати остаточне голосування. Також досі незрозуміло, чи спікер Палати представників Майк Джонсон винесе документ на голосування в Палаті представників, якщо воно пройде Сенат.

Нагадаємо, США продовжують передавати Україні допомогу у сфері безпеки. Обіцяні бомби вже прямують на фронт до українських бійців.