Немає світла
03.02.2024 08:21

Росіяне атакували Кривий Ріг за допомогою дронів-камікадзе "Шахед". Противник атакував енергетичну інфраструктуру міста, залишивши понад 15 тисяч людей без світла.

Про це повідомляють голова Дніпропетровської області Сергій Лисак та начальник Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул.

5 дронів противника були збиті ППО ЗСУ. Однак сталося кілька попадань, що призвело до двох пожеж та відсутності світла для 15 тисяч мешканців. Дві котельні, які забезпечують тепло для 43 тисяч абонентів, також залишилися без електроенергії.

"Сталося і кілька влучань. Виникли дві пожежі. Без світла в районі майже 15000 людей. А ще - дві котельні Кривого Рогу, які забезпечують 43000 абонентів. У місті частково знеструмлений швидкісний трамвай. Також деякі родини залишилися без водопостачання", - розповів Сергій Лисак.

"Знеструмлено котельню АМКР "Тепломережі" та котельню №2 "Теплоцентралі" - це Металургійний, частина Саксаганського та Довгинцівського району", - уточнив Олександр Вілкул.

Ситуація ускладнилася артилерійським обстрілом Нікопольського району, де ворожі удари призвели до пошкоджень будинків, господарських споруд та ліній електропередач. На щастя, немає загиблих чи постраждалих внаслідок цих подій, за словами глави ОВА.

Енергетики вводять аварійні відключення світла у Кривому Розі після атаки.

Українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії. Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.

Нагадаємо, що російський диктатор Володимир Путін заявив про плани РФ інтегрувати окуповані українські території впродовж шести років.