Картопля
03.02.2024 19:58

Українцям слід приготуватись о того, що вартість картоплі буде продовжуватиме зростати навесні, оскільки імпортовані продукти, що надходять на ринок, не матимуть низької ціни, повідомляє УНІАН.

Аналітики вважають, що зараз ціни на картоплю досягли вражаючої позначки 18-23 гривні за кілограм, що в чотири рази перевищує цінові показники минулого року. Причини стрибка цін пов'язані з: складнощами з вирощуванням картоплі через непередбачувані погодні умови, які спонукали фермерів переглянути свої аграрні пріоритети на користь інших овочів; зменшенням урожаю у Європі; якістю продукції, яка не відповідає вимогам тривалого зберігання.

За словами експертів, обставини свідчать про складну динаміку на ринку картоплі в Україні, де цінова волатильність зумовлена ​​як внутрішніми виробничими викликами, так і зовнішніми торговими факторами.

Слід зазначити, в Україні подорожчали на 20% томати, завезені з Туреччини. Натомість станом на 26 січня основні продажі тепличного огірка здійснювалися по 70 – 100 грн/кг, що в середньому на 10% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня. Також подешевшав буряк , він надходить у продаж по 10-14 грн/кг, що в середньому на 14% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Раніше повідомлялося, що українцям будуть відключати світло за борги.

Також ми писпли, що пасажири міжнародних поїздів компанії "Укрзалізниця" тепер за квітки будуть сплачувати більше.