Авдіївка
05.02.2024 07:57

Ситуація в місті Авдіївка погіршилася для Сил оборони України, оскільки бійці РФ мають просування, зокрема, вони наблизилися до головної логістичної артерії українських захисників.

Про це повідомив журналіст Андрій Цаплієнко з посиланням на слова бійців на цій ділянці фронту.

“Як стверджують мої джерела в Авдіїївці, ситуація в місті стала критичною. Російські штурмовики, користуючись хмарною погодою і неможливістю якісної аеророзвідки, увійшли до міста з північного сходу, з боку Авдіївського кар’єру, якщо казати умовно. Вони обійшли українські бойові порядки і закріпились в забудові. Це означає, що до основної логістичної артерії українських оборонців їм залишаються сотні метрів”, — проінформував журналіст.

Він додав, що попри всю складність ситуації в місті, за словами військових, вона не безнадійна.

“Якщо є в наявності піхотні резерви, які мають досвід боїв у міській забудові, російський прорив ще можна ліквідувати, як це було два тижні тому в районі “Царской Охоты” і вулиці Соборної. Фактично цими днями вирішується доля Авдіївки”, — написав Цаплієнко.

Інформацією щодо ситуації в Авдіївці поділився у своєму телеграм-каналі “Говорять Снайпер” молодший сержант ЗСУ, 24 ОШБ “Айдар” Станіслав Бунятов.

“Друзі, по Авдосу скажу так — не скигліть, скоро має бути трошки сонечка”, — написав він.

У вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ 4 лютого конкретно про ситуацію в Авдіївці не йшлося. Було лише повідомлення, що на Авдіївському напрямку Сили оборони відбили 21 атаку в районах населених пунктів Новобахмутівка, Степове, Авдіївка та ще 10 атак біля Тоненького, Сєверного, Первомайського, Невельського Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону українських захисників. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали понад 15 населених пунктів, серед них Новобахмутівка, Бердичі, Степове, Авдіївка, Сєверне, Невельське Донецької області.

Нагадаємо, російські військові здійснили підтверджені просування на Куп’янському (Сватівському) напрямку. Це північна ділянка фронту у Харківській і Луганській області.