Війна в Україні
06.02.2024 08:58

Росіяни ще з минулого року не припиняють будувати різноманітні фортифікації на окупованих частинах Запорізької області. Їхні укріплення справді є масштабними.

Про це 24 Каналу розповіла журналістка, депутатка Запорізької районної ради Аліса Сисоєва.

Окупанти розуміють, що ЗСУ продовжать звільняти території, зокрема на Півдні України, тому не зупиняють побудову фортифікацій.

Одним із пріоритетів росіян у тих регіонах, які межують з фронтом, є побудова різноманітних фортифікацій та укріплень. Не винятком є й окуповані території Запоріжжя.

«Запоріжжя є прифронтовим та важливим регіоном, ворог до нас близько. На окупованих територіях росіяни не припиняють роботу і будують настільки міцні споруди, що у них, кажуть, є цілі підземні міста», – наголосила Аліса Сисоєва.

Ще наприкінці січня мер Мелітополя, а тепер і голова Запорізької ОВА Іван Федоров розповідав про укріплення росіян на окупованих територіях Запоріжжя. На останніх супутникових знімках побачили нові 20 кілометрів оборонних споруд між селами Миколаївка та Іванівка у напрямку Бердянська.

А Токмак, Молочанськ та частково Мелітополь окупанти перетворили у масштабні укріпрайони. Для цього росіяни вдаються до нових цинічних дій: розлили береги річки Молочна, щоб використовувати її як природний протитанковий рів; а біля Токмака та Молочанська росіяни навпаки збудували нові дамби.

Нагадаємо, українські військові знищили у Роботіного російський танк Т-55.