офіс президента
06.02.2024 12:21

Атака на одного з провідних ліцензованих операторів азартних ігор компанію Косомолот начебто керувалася з Офісу президента, чиновники якого вимагали від інвестора перерахування половини прибутків на певні закриті рахунки.

Про це пише відомий блогер Мирослав Олешко із посиланням на офіційну заяву власника компанії, громадянина Великої Британії Арнульфа Дамерау.

«Власник Космолот заявив, що Офіс Зеленського вимагав від його компанії 50% прибутку на їх закриті рахунки. Порівняли це з часами Януковича, які повернулись. Головний інвестор Космолоту розмістив пост, де описав погрози і рейдерські атаки на його компанію, хоча вона справно сплачує податки та допомагає ЗСУ.Уважно прочитайте, щоб проникнутись атмосферою 90х», - зазначає Мирослав Олешко.

На думку блогера, до тиску на Космолот дотичне безпосередньо керівництво Офісу президента, оскільки участь у медійній атаці на компанію приймали участь телеграм-канали, що традиційно підтримують ОП.

«І хоч в кінці пан Арнульфа стверджує, що Єрмак особисто не просив частки його бізнесу, ми всі чудово розуміємо, чиї це методи, та кому таке в країні дозволено. Крім того, єрмаківський посіпака Джокер оголосив полювання на Космолот, що теж вказує на замовника.» - Зе зрада. Нагадаю, також в атаці на цей бізнес приймав участь Лачен. Скільки цей синочок судді отримав від рейдерів?», - резюмує Мирослав Олешко.

Як стало відомо вчора, Бюро економічної безпеки арештувало 700 млн грн на рахунках Космолоту, звинувативши компанію нібито в ухиленні від сплати 1,2 млрд грн податків.

Діям БЕБ передувало звернення головного інвестора компанії Cosmolot громадянина Великої Британії Арнульфа Дамерау. Бізнесмен виступив з офіційною заявою, в який звинуватив владу у рейдерській атаці на бізнес, порівнявши її дії з режимом Януковича зразка 2013 року. Дамерау повідомив, що у Відні особисто зустрічався з представником нападників, який повідомив, що «проблеми» компанії буде вирішено у разі передачі 50% бізнесу. Дамерау підкреслив, що компанія неодноразово отримувала подібні пропозиції і вкотре відмовилася від них. Інвестор наголосив, що Космолот є легальним, ліцензованим, білим бізнесом в секторі ігор, розваг та азартних ігор, який став –- з 2,6 мільярдами гривень — таким же великим платником податків, як Arcelor Mittal, і більшим, ніж багато зі 100 найбільших українських компаній. Дамерау нагадав, що компанія не лише сплачує податки до державного бюджету, які йдуть на захист України від агресора, а також підтримує Збройні сили України військовою технікою, безпілотниками в рамках проєкту Cosmolot Airlines, и що будь-яка атака на Cosmolot послаблює українську армію, державний бюджет, бізнес та міжнародний імідж.