Гугл
08.02.2024 11:19

Центр національного супротиву повідомив про те, що росіяни намагаються посилити контроль над інформаційним простором українців на тимчасово окупованих територіях. Ворог тепер блокує доступ до сервісів Google.

Про це зазначається на офіційному сайті Центру.

"Мешканці низки населених пунктів півдня не мають доступу до YouTube, пошуковику Google, пошти Gmail та інших сервісів Alphabet", — ідеться в повідомленні.

Як пояснюють у Центрі національного супротиву, у такий спосіб ворог не тільки посилює контроль за інформаційним полем українців, але й спонукає їх переходити на “російські аналоги". Одним із таких є пошукова система Яндекс, яка передає дані окупантам і допомагає відслідковувати рух українців на тимчасово захоплених територіях.

Нагадаємо, Центр протидії дезінформації опублікував добірку фейків від РФ. Дезінформація: Речниця МЗС РФ Захарова заявила: "Режим Зеленського, одержимий переписуванням історії, жодних уроків із подій минулого не зробив. З його "кривавої руки" країна втрачає залишки державної самостійності та суверенітету, перетворюючись на колонію Заходу".