Ірина Мудра
08.02.2024 20:38

Заступниця міністра юстиції Ірина Мудра та члени її родини, ймовірно, мають подвійне громадянство. Про це пише «Народна правда».

За даними видання, матір чиновниці вже понад 10 років проживає в місті Рішон-Ле-ціон в Ізраїлі, маючи одночасно громадянство цієї держави і України. Громадянство обох держав також має її донька Карина Шатрова (паспорт Ізраїля №33742384).

Якщо вірити інформації в шапці профіля Карини Шатрової в Instagram, вона постійно проживає у Флориді в США, часто буває в Маямі, на Ібіці, відвідує концерти американських реп-співаків, дорогі нічні клуби. У США у 2018 році народився молодший син заступниці міністра.

Сама Ірина Мудра, за інформацією «Народної правди», окрім українського громадянства теж має ізраїльське (паспорт №33253573).

Судячи з декларації чиновниці за 2022 рік, у власності родини п’ять квартир і два паркомісця в Києві, будинок і дві земельні ділянки у Білоцерківському районі столиці. Ще дві квартири у столиці позначені як об’єкти незавершеного будівництва. Ірина Мудра задекларувала коштовності: годинник Audemar Piguet, каблучку з діамантом від Graff та браслет Cartier.

Мудра інвестує в акції кіпрських та американських компаній, має понад 20 депозитів у банках України та Ізраїлю. Загалом на рахунках понад $348 тисяч, €77 тисяч, 24 тисяч ізраїльських шекелів. У національній валюті чиновниця зберігає більше 4,8 мільйонів грн.

На попередньому місці роботи, в Ощадбанку, Ірина Мудра заробила понад 3,2 млн грн або 270 тис. грн на місяць. У Мін’юсті за сім місяців (травень-грудень 2022 року) отримувала майже втричі менше - близько 115 тис. грн на місяць.

«Вже перебуваючи на державних посадах, родина продовжує накопичувати готівку та купувати дорогі автівки, займатись власними інвестиціями в акції закордонних компаній. На жаль, у професійній площині Ірина Мудра такою результативністю похвалитися не може: Міжнародний Реєстр збитків фактично досі не запрацював, про конфіскацію і передачу Україні заморожених російських активів також поки не йдеться», - йдеться в публікації.