Вибори РФ
09.02.2024 07:57

У Мелітополі Запорізької області 15-17 березня мають відбутися президентські "вибори", однак трохи більше, ніж за місяць "виборчком" Запорізької області почав якісь дивні маневри.

Днями ЗМІ пропагандистів повідомили, що в ЛДНР, а також на ТОТ Запорізької та Херсонської областей президентські "вибори" пройдуть достроково.

Викликано це нібито "воєнним станом".

Як повідомляється, "робочою датою" початку дострокового голосування в ДНР обрано 10 березня, але "можливі зміни відповідно до оперативної обстановки.

Що стосується конкретно ТОТ Запорізької області, то таке рішення, за словами пропаганди, нібито має ухвалити місцевий "виборчком".

- У Запорізькій області обласний виборчком ухвалив постанову про проведення дострокового голосування, але не публікує її з міркувань безпеки. У відомстві також вирішили поки не розкривати терміни голосування, - пишуть російські ЗМІ.

Але потім "голова" виборчої комісії Запорізької області Галина Катющенко оголосила доленосне рішення про проведення в регіоні дострокового голосування.

- Воно розпочнеться 25 лютого. Першими голосуватимуть жителі населених пунктів, які розташовані у важкодоступних районах, віддаленій місцевості, поблизу лінії бойового зіткнення. На наступному етапі проголосують жителі сільської місцевості, а потім - міст, - уточнюють пропагандисти.

Під час дострокового голосування представники дільничних виборчих комісій проведуть побудинковий обхід виборців із бюлетенями та скриньками для голосування. Люди зможуть проголосувати, пред'явивши документ, що засвідчує особу", - розповіла Галина Катющенко.

За словами колаборантки Катющенко, до пунктів прийому для голосування вдома вже звернулися понад 500 осіб.

Також достроково зможуть проголосувати військовослужбовці, медики, будівельники та інші відряджені працівники.

Оскільки облік таких "гастролерів" практично ніхто не веде, можна тільки здогадуватися, які "каруселі" закрутяться на цих фейкових виборах.

У бюлетені для "голосування" буде внесено чотири прізвища. Звісно ж, Путін, а також глава ЛДПР Леонід Слуцький, член КПРФ Микола Харитонов, член партії "Нові люди" Владислав Даванков.

- Триденним виборам президента в чотирьох нових суб'єктах РФ - Донецькій і Луганській народних республіках (ДНР і ЛНР), Запорізькій і Херсонській областях - передуватиме дострокове голосування, яке пройде на всій їхній території у зв'язку з воєнним станом, - пишуть росЗМІ.

Нагадаємо, рятувальники завершили роботи з ліквідації наслідків вчорашнього російського обстрілу. Зокрема, ліквідували пожежу в багатоповерхівці в Голосіївському районі столиці.