Вибухи
09.02.2024 13:30

У Росії знову тривожно. Безпілотники атакували відразу два нафтопереробні заводи. Йдеться про Ільський та Афіпський НПЗ у Краснодарському краї. Про це повідомляє РБК-Україна.

Зазначається, що за даними джерел видання, на Ільському НПЗ сталася велика пожежа, вражено установку первинної переробки потужністю 3,6 млн тонн на рік. Без неї ворог не зможе виробляти дизпаливо для військових потреб. Ціна такої установки становить близько 50 млн доларів.

По Афіпському заводу безпілотники також влучно відпрацювали, але наразі наслідки уточнюються.

Обидва об’єкти знаходяться на відставні близько 20 км один від одного. Як пишуть місцеві пабліки, росіяни навіть змушені були підіймати в небо літаки, але це не допомогло захистити важливі НПЗ.

Вибух

"Такі заводи - цілком законні цілі. Вони не лише працюють на оборонку і забезпечують паливом російські війська, але є важливими для економіки РФ. Бо Росія - це Голіаф, який стоїть на нафтових ногах. Ми системно їх підрізаємо. І продовжимо робити це надалі, допоки Голіаф не впаде", - зазначає поінформоване джерело.

Раніше повідомлялося, що вчора ввечері, 8 лютого, в Росії пролунав вибух на газопроводі в селі Солодівка Куединського району на півдні Пермського краю.

Також ми писали, що у Ростовській області РФ пролунав вибух на Шахтинському поліефірному заводі.