Шахта
10.02.2024 11:51

Через бойові дії на Донеччині знеструмлювалась шахта, під землею залишалися працівники.

Як повідомляє Міністерство енергетики у Facebook, у Донецькій області була пошкоджена повітряна мережа через ворожі обстріли. Внаслідок цього була знеструмлена шахта.

"У Донецькій області внаслідок ворожих обстрілів відключилась повітряна лінія електропередачі. Через це знеструмилась підстанція 110 кВ, а також побутові споживачі та шахта", - йдеться у повідомленні.

Через відключення світла під землею залишилися 20 шахтарів, за кілька годин їх вивели на поверхню.

Станом на ранок залишаються знеструмленими вуглевидобувні підприємства однієї з державних компаній у Донецькій області.

Крім того, повідомляється, що на Миколаївщині через бойові дії відключилась повітряна лінія 150 кВ. При цьому знеструмилися побутові споживачів у м. Миколаїв та м. Очаків, а також 3 вітрові електростанції.

У Міністерстві енергетики повідомили, що дефіциту електроенергії в енергосистемі країни не фіксується. Власної генерації достатньо для покриття потреб усіх споживачів. Також планується комерційний імпорт та експорт електроенергії. У резерві 5 блоків теплової генерації, які буде задіяно у разі потреби. Ситуація контрольована. Система збалансована. Графіки відключень не застосовуються.

Українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії. Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.

Нагадаємо, що російський диктатор Володимир Путін заявив про плани РФ інтегрувати окуповані українські території впродовж шести років.