Генсек НАТО Єнс Столтенберг
10.02.2024 18:03

Генсек НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю Welt am Sonntag заявив, що російська агресія може поширитися на інші країни, якщо РФ переможе у війні з Україною та протистояння з Росією може тривати десятиліттями.

Він наголосив, що НАТО не шукає війни з Росією. Але має підготуватися до тривалого протистояння.

Генсек вважає - аби стримати російську агресію, потрібно й надалі підтримувати Україну та інвестувати у військовий потенціал НАТО.

Він вкотре закликав Європу нарощувати виробництво зброї та наголосив, що Путін готує економіку своєї країни до тривалої війни.

«Оскільки Росія спрямовує всю свою економіку на війну, ми також повинні зробити більше для нашої безпеки», - зауважив Єнс Столтенберг.

Нагадаємо, у ніч на 10 лютого росіяне атакували Україну 31 ударним БпЛА типу “Shahed-136/131” з Балаклави та мису Чауда – Крим, Курської області РФ. Основні напрямки удару були направлені на Одещину та Харківщину.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов розказав, що нічний обстріл забрав життя сімох людей. Загинула ціла родина з трьома дітьми і ще одне подружжя. Тіло чоловіка знайдено в коридорі будинку, а мама з дітьми намагалися врятуватися у ванній кімнаті. Тривають пошуки тіла наймолодшого хлопчика.