Українські військові
16.02.2024 09:39

Воїни однієї з мобільних вогневих груп окремого полку зв’язку та радіотехнічного забезпечення Повітряного командування «Південь» успішно знищили 11 лютого на Одещині три ударні БпЛА.

Про це повідомили на сторінці ПК «Південь».

Ворожі «шахеди» захисникам вдалося збити упродовж 15 хвилин із зенітної установки ЗУ-23-2.

Максим — командир розрахунку мобільної вогневої групи, яка збила БпЛА, розповідає, що на розгортання вистачає однієї хвилини:

«На розгортання нам вистачає однієї хвилини, максимум дві. Так було і цього разу. Безпілотники змінювали курс, йшли в напрямку центральних областей України, потім розвернулися на Одещину. Ми виявили їх у тепловізор, висвітили цілі прожектором. «Шахеди» летіли один за одним, через кожні 5 хвилин. Усіх брали на приціл та ліквідували».

Командир розрахунку мобільної вогневої групи поділився, що вірить в кожного з хлопців у команді:

«Команда у нас потужна, вірю в кожного. Я особисто навчав хлопців, маю досвід військової служби у зенітному артилерійському підрозділі».

Максим долучився до війська ще у 2017 році, підписав контракт. Каже, що прикладом став батько — також воїн Повітряних Сил Збройних Сил України. Наразі обидва захисники у строю та боронять Україну від російських окупантів.

Нагадаємо, від початку повномасштабної війни проти України Росія втратила на полі бою понад 400 тисяч своїх військовослужбовців.