Пункт пропуску
16.02.2024 13:16

Польські аграрії заблокували шостий пункт пропуску на кордоні з Україною. Йдеться про КПП "Корчова - Краківець". Про це повідомляє Державна прикордонна служба України в Telegram.

"За інформацією від польських прикордонників, сьогодні близько 11:10 на території Польщі на дорозі перед пунктом пропуску «Корчова», суміжному з українським «Краківець», польські аграрії розпочали блокування руху для вантажних транспортних засобів. У зв’язку з цим ускладнення руху можливе як на виїзд з Польщі, так і на в’їзд", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на в’їзд до України на території Польщі очікують близько 1730 вантажівок. Перешкоджання руху автобусам та легкового транспорту не планується.

Нагадаємо, 6 листопада 2023 року польські перевізники розпочали страйки на кордоні з Україною, вимагаючи повернути систему пропусків для українських перевізників. У січні польський уряд уклав угоду з перевізниками, щоб розблокувати кордон з Україною. Згідно з угодою, протести на під'їздах до трьох пунктів пропуску на кордоні мали бути призупинені до 1 березня. Наприкінці січня Європейська комісія рекомендувала продовжити скасування імпортних мит для сільськогосподарських товарів з України на 2024 рік. Польські фермери відразу заявили, що не підтримують цього рішення, і оголосили про проведення страйків. На ранок 16 лютого було заблоковано п'ять пунктів пропуску на кордоні між Польщею та Україною: Ягодин, Рава-Руська, Шегині, Устилуг та Угринів.

Раніше повідомлялося, що Фінляндія ще на два місяці продовжила закриття кордону з Росією.