Окупанти
21.02.2024 09:58

Армії РФ доведеться взяти оперативну паузу перед відновленням наступальних операцій на Авдіївському напрямку або ж перекинути підкріплення з інших ділянок фронту, щоб не допустити кульмінації операцій під Авдіївкою.

За оцінками Інституту вивчення війни, темп російських наступальних операцій під Авдіївкою різко сповільнився після її захоплення.

Речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій повідомив 19 лютого, що кількість російських обстрілів на Авдіївському напрямку за минулу добу значно зменшилася, і що російські війська наразі перегруповуються та проводять зачистку в окупованій Авдіївці.

Українські офіційні особи повідомили, що українські війська відійшли на нову лінію оборони, яку заздалегідь підготували та укріпили на "декількох рівнях".

Експерти припускають, що російським військам, ймовірно, доведеться витримати оперативну паузу перед відновленням значних наступальних операцій на Авдіївському напрямку або перекинути додаткові підкріплення з інших ділянок фронту в цей район, щоб не допустити кульмінації операцій під Авдіївкою.

Російські війська мають резерви для такого підкріплення на інших ділянках фронту, але наразі ISW не помітив жодних ознак того, що російське командування перекидає ці резерви до Авдіївки.

Начальник пресслужби ОСУВ "Хортиця" Ілля Євлаш, навпаки, заявив, що російське командування, ймовірно, найближчим часом перекине російські сили, накопичені навколо Авдіївки, на інші ділянки фронту.

В огляді зазначають, що ISW поки що не помітив жодних ознак того, як російські війська вирішать розподілити свої сили, які зараз перебувають у районі Авдіївки.

Нагадаємо, активісти руху "Жовта стрічка" розповсюдили на вулицях окупованого Донецька патріотичні графіті, зокрема зображення Прапора України.