Гранат
22.02.2024 08:19

Російські окупанти почали застосовувати проти Сил оборони України пристрій «Гранат-КОБЭ», призначений для спільної роботи з ворожими безпілотниками.

Про це інформує Мілітарний.

Окупанти розповіли, що боєприпас на фронті з’явився нещодавно.

«Російська промисловість швидко опанувала абсолютно новий напрямок — виробництво ударних FPV-дронів із боєприпасами для них», — пишуть медійники. Новинку розробило російське оптико-механічне конструкторське бюро «Астрон» холдингу «Швабе».

FPV-дрони конструкторського бюро «Астрон» розраховані на різне корисне навантаження. Це можуть бути гранати ПГ-7 від ручного протитанкового гранатомета, а також кумулятивно-уламкові боєприпаси вагою від 500 г. Також на бойових дронах можуть бути використані підвіси для касети із чотирьох кумулятивних боєприпасів.

При цьому розробник держави-терористки російської федерації зазначає, що має можливості виробляти не тільки FPV-дрони, а й спеціальні окуляри для контролю польоту, які раніше доводилося закуповувати за кордоном.

Нагадаємо, Сили протиповітряної оборони ввечері в ніч на 22 лютого знищили в українському небі вісім дронів-камікадзе типу Shahed. Ворог загалом застосував для ударів 10 таких безпілотників.