Ракети від Ірану
22.02.2024 11:38

Reuters з посиланням на власні джерела повідомило, що Іран нібито передав Росії 400 балістичних ракет. Українська розвідка каже, що це малоймовірно.

Агентство Reuters з посиланням на іранські джерела пише, що Іран надав Росії близько 400 ракет, більшість із яких належать до групи іранських балістичних ракет малої дальності «Фатех-110». Радіус деяких із них становить від 300 до 700 кілометрів. Одне джерело уточнило, що ракети почали відправляти рф на початку січня в межах домовленостей, укладених наприкінці 2023 року під час зустрічей на рівні військових і спецслужб у Тегерані та Москві. Частина поставок відбувалась літаками, частина – кораблями через Каспійське море, а інші були перевезені літаком.

«Буде ще більше поставок. Немає причин приховувати це. Нам дозволено експортувати зброю в будь-яку країну, в яку ми захочемо», – сказав Reuters неназваний іранський посадовець

Представник Головного управління розвідки Андрій Черняк у коментарі РБК-Україна сказав, що українські спецслужби перевіряють інформацію про можливу передачу Іраном своїх балістичних ракет рф, та відстежують ситуацію.


Водночас джерела РБК-Україна в спецслужбах назвали передачу іранських ракет росії малоймовірним. І додали, що наразі такі факти українськими спецслужбами не фіксувалися.

Нагадаємо, загальні бойові втрати російських окупантів в Україні на 22 лютого склали 407 240 осіб.