ЗСУ
22.02.2024 12:41

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної ради законопроект про демобілізацію військових строкової служби, йдеться на сайті ВРУ.

законопроект


Законопроектом пропонується установити, що під час проведення мобілізації військовослужбовці строкової служби, строк військової служби яких закінчився під час дії воєнного стану та військову службу яких продовжено понад встановлені строки, звільняються зі служби у запас у строки, визначені указом президента.

Кабінету міністрів у разі ухвалення законопроекту буде доручено привести свої нормативно-правові акти у відповідність, а також забезпечити проведення такої ж процедури міністерствами та іншими центральними органами влади.

Співрозмовники РБК-Україна в "Слузі народу" припускають, що завтра цей законопроект може бути проголосований і за основу, і в цілому.

Винесення питання демобілізації строковиків в Україні окремим документом має своє пояснення. Таким чином закон зможе підписати президент України Володимир Зеленський та він "не стане заручником тисяч поправок".

"Це питання зокрема зачіпається і в законопроекті про мобілізацію. Воно б теж могло бути вирішене через цей документ. Однак до законопроекту про мобілізацію очікується від 4 до 5 тисяч поправок", - розповіло джерело у "Слузі народу".

За його словами, на розгляд змін щодо мобілізації та ухвалення в Раді піде багато часу, тому вирішили винести питання демобілізації в окремий законопроект, який можна буде швидко проголосувати за основу і в цілому.

Після чого його швидко підпише президент і він не стане заручником тисяч поправок.

Раніше повідомлялося, хто з військових може звільнитися з ЗСУ вже зараз.