ЗСУ
24.02.2024 07:59

Протягом останньої доби на фронті в Україні відбулося 84 бойових зіткнення. Особливо активно ворог штурмував на Мар'їнському напрямку в Донецькій області. Про це повідомляє Генштаб Збройних Сил України у Facebook.

Упродовж цього періоду ворожі сили здійснили 10 ракетних та 93 авіаційних удари, а також провели 141 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Вночі російські окупанти знову атакували Україну, використовуючи 12 безпілотних літальних апаратів типу "Shahed". За допомогою підрозділів протиповітряної оборони було знищено всі 12 дронів-камікадзе.

Авіаційні удари були нанесені по населених пунктах Новоєгорівка, Макіївка, Білогорівка Луганської області; Торське, Кліщіївка, Андріївка, Біла Гора, Часів Яр, Курдюмівка, Нью-Йорк, Новобахмутівка, Орлівка, Тоненьке, Красногорівка, Костянтинівка, Новомихайлівка, Водяне Донецької області, а також по Мала Токмачка, Роботине і Новоданилівка на Запорізькій області.

Понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей опинилися під артилерійським вогнем російських окупантів.

Втрати ворога

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 6 районах зосередження особового складу та 3 зенітних ракетних комплексах противника.

Також підрозділами Повітряних Сил Збройних Сил України знищено ще один літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50.

Крім того, наші ракетники завдали ураження по 4 районах зосередження особового складу, пункту управління, 3 артилерійських засобах, складу боєприпасів та по 2 РЛС ЗРК "Бук-М3" противника.

Ситуація на фронтах

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону в Бєлгородській області.

На Куп’янському напрямку ворог здійснив 2 безуспішні атаки на позиції наших захисників біля Синьківки Харківської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили 2 атаки противника у районі населеного пункту Терни в Донецькій області.

На Бахмутському напрямку наші воїни відбили 9 атак противника у районах Богданівки та Іванівського Донецької області.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками 9 атак ворога у районах населених пунктів Ласточкине, Сєверне та Первомайське.

На Мар’їнському напрямку оборонці продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки, де ворог 44 рази намагався прорвати оборону наших військ..

На Новопавлівському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Запорізькому напрямку захисники відбили 8 атак противника біля Роботиного.

На Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують заходи із розширення плацдарму. Попри значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Так, протягом минулої доби противник здійснив 8 безуспішних штурмів на лівобережжі Дніпра.

Раніше повідомлялося, що заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв в інтерв'ю російським ЗМІ не виключив, що для досягнення цілей так званої "СВО" доведеться дійти до Києва. Так він відповів на запитання, які межі "СВО", чи мають російські війська дійти до Києва чи Львова, а також чи залишиться взагалі якась частина України як легітимна держава.