Прапор України
24.02.2024 09:00

Сьогодні 2 роки повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України. Два роки, які перетворили десятирічну війну у наймасштабнішу в Європі з часів Другої світової. Головнокомандувач ЗС України генерал-полковник Олександр Сирський написав з цього приводу пост.

Сьогодні в Україну, очікуються багато візитів лідерів інших країн до нашої країни. Окрім того, заплановане засідання за участі України та "Групи семи", повідомив прессекретар президента України Сергій Никифоров в ефірі марафону «Єдині новини».

Як пише Укрінформ, за його словами, 24 лютого відбудеться також онлайн-засідання лідерів країн G7 за участю України.

На 25 лютого готується також дещо особливе - пресконференція за участі топспікерів від влади, військово-політичного керівництва, прем'єр-міністра, голови Верховної ради, Служби безпеки України, Головного управління розвідки, Міністерства стратегічної промисловості, Офісу президента й особисто президента. Планують порушити питання майбутнього армії, її розвитку, запровадження сучасних технологій, вступу до Європейського союзу (ЄС), а також НАТО.

Як пише Reuters, окрім президента Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн, до Києва, з нагоди другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну, з візитом прибули ще троє лідерів країн заходу.

Щоб продемонструвати солідарність з Україною до Києва також прибули:

Джорджія Мелоні, прем'єр-міністра Італії;
Джастін Трюдо, прем'єр-міністр Канади;
Александр Де Кроо, прем'єр-міністр Бельгії.

Лідери західних країн прибули до Києва вночі із Польщі.

Варто також додати, що вчора, 23 лютого, з візитом до України прибули:

Метте Фредеріксен, прем'єр-міністр Данії;
Чак Шумер, лідер більшості в Сенаті США, демократ.

Раніше повідомлялося, що заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв в інтерв'ю російським ЗМІ не виключив, що для досягнення цілей так званої "СВО" доведеться дійти до Києва. Так він відповів на запитання, які межі "СВО", чи мають російські війська дійти до Києва чи Львова, а також чи залишиться взагалі якась частина України як легітимна держава.