Розстріл українських військових
26.02.2024 09:38

Донецька обласна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом розстрілу беззбройних українських військовополонених в Бахмутському районі російськими окупантами. Стали відомі нові подробиці.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Окупанти вчинили черговий злочин, порушивши Женевську конвенцію щодо поводження з військовополоненими, 24 лютого під час під час штурму українських позицій між селами Іванівське та Хромове Донецької області. Ворог розстріляв сімох полонених українських військовослужбовців.

На записі з камери дрона, оприлюдненому в мережі, видно, що представники ворожої армії спочатку наказують нашим захисникам вийти з окопу. Після, зібравши всіх оборонців в одному місці та відійшовши на декілька метрів, ворог випускає по них автоматні черги.

"Військові держави-агресора умисно добили поранених та беззбройних українських воїнів, ігноруючи норми міжнародного гуманітарного права", — наголосили в Офісі генерального прокурора.

Наразі розслідується 19 кримінальних проваджень за фактами вбивства 45 українських військовополонених.

"Розслідування цих злочинів перебувають на контролі Офісу Генерального прокурора. В усіх цих жахливих випадках ворог умисно ігнорує положення Женевської конвенції щодо поводження з військовополоненими, що свідчить про підтримку таких дій найвищим командуванням російських збройних сил", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, російські війська вночі атакували територію України за допомогою ракет та ударних безпілотників. Сили ППО збили дев'ять "Шахедів" та три ракети.