Еммануель Макрон
27.02.2024 11:59

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що поставка мільйона снарядів Україні була необачним зобов'язанням з боку Європейського Союзу.

Про це Макрон сказав після завершення конференції з підтримки України, яка відбулася у Парижі.

«Треба сказати, що у нас не було цього мільйона боєприпасів. Це, безсумнівно, було необачним зобов'язанням», – сказав він.

На думку лідера Франції, в дуже короткій перспективі можна надати лише ті боєприпаси, які є в наявності або які вивиробляються точно в строк.

«Сьогодні ініціативи, з якими ми виступили, будуть покладені на стіл, і через десять днів ви отримаєте чітку відповідь з серйозним порядком денним», – додав президент Франції.

Раніше повідомлялося, що мільйон артилерійських снарядів калібру 155 мм, який Європейський Союз обіцяв передати Україні до березня 2024 року, остаточно доставлять в Україну до кінця поточного року.

Євросоюз планує поставити Україні майже 170 тисяч снарядів до кінця березня і працює над подальшим збільшенням обсягу поставок.

У Новій Каховці на тимчасово окупованій території Херсонщини українці поширюють постери із закликом ігнорувати «вибори» президента РФ та знищують російські пропагандистські видання.