Японія запровадила нові санкції проти РФ
01.03.2024 11:59

Уряд Японії запровадив новий пакет санкцій проти осіб та організацій, причетних до повномасштабного вторгнення Росії в Україну, незаконної анексії Автономної Республіки Крим і Севастополя.

Про це повідомляється на сайті Уряду 1 березня.

Зазначають, що в новому переліку - 12 фізичних осіб і 36 організацій.

Серед російських компаній до санкційного списку увійшли Державна транспортна (Лізингова компанія), Федеральне держпідприємство "Атомфлот", Корпорації "Ешелон", Дослідно-конструкторське бюро "Новатор", а також кілька машинобудівних заводів.

Персональні санкції було також запроваджено проти голови уряду Чечні Мусліма Хучиєва і командира спеціального полку поліції імені Героя Росії Ахмата-Хаджі Кадирова МВС у Чечні Заміда Чалаєва.

Японія також ввела обмеження проти уповноваженого з прав людини в Чечні Мансура Солтаєва, а також уповноважених з прав дитини в Бєлгородській. Ростовській, Калузькій областях.

Нагадаємо, Сполучені Штати розглядають можливість запровадження санкцій проти китайських компаній, що допомагають Росії у війні в Україні. Обмеження стануть першими прямими санкціями проти Пекіна, попри давні підозри Заходу щодо його підтримки військових операцій Росії.