ЗСУ
06.03.2024 08:00

Протягом минулої доби в Україні на фронті сталося 86 бойових зіткнень. Російські загарбники активно діють на двох напрямках у Донецькій області, як повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

Ворожі сили здійснили 4 ракетних та 106 авіаційних ударів, а також вони провели 154 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На жаль, ці атаки призвели до поранень серед цивільного населення та значних руйнувань будинків та інфраструктури.

Уночі російські окупанти знову атакували Україну, використовуючи безпілотні літальні апарати типу "Shahed". За попередніми даними, українські оборонці знищили 38 з 42 таких дронів. Інформація про постраждалих та пошкоджені об’єкти продовжує уточнюватися.

Також під артилерійським обстрілом опинилися понад 140 населених пунктів у Чернігівській, Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Дніпропетровській, Херсонській та Миколаївській областях.

Підрозділами Головного управління розвідки Міністерства оборони уражено ворожий корабель проекту 22160 "Cєрґєй Котов".

Протягом минулої доби авіація сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 пунктах управління, 1 району зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, 1 складу боєприпасів, 1 зенітному ракетному комплексу Бук-М1 та 1 радіолокаційному комплексу розвідки і контролю стрільби “Зоопарк-1”.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

На Куп’янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили 6 атак противника у районах населених пунктів Верхньокам’янське і Терни Донецької області.

На Бахмутському напрямку наші воїни відбили 2 атаки противника у районах населених пунктів Іванівське та Біла Гора Донецької області.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 23 атаки ворога в районах населених пунктів Бердичі, Тоненьке, Первомайське, Водяне, Невельське, Семенівка та Орлівка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки, Новомихайлівки, Пречистівки та Красногорівки Донецької області, де ворог, 39 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог провів 5 атак у районах населених пунктів Гуляйполе, Малинівка та Роботине Запорізької області.

На Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують утримання позицій. Так, протягом минулої доби, противник здійснив 3 безуспішні штурмові дії.

Раніше повідомлялося, що росіяни нарощують сили ППО в окупованому Криму. Крім того, ми писали, що у Криму українські дрони вразили російський корабель "Сергій Котов". Це спецоперація за участі ГУР.