Кіт
06.03.2024 12:58

Нацполіція України викрила міжрегіональну групу наркоторговців.

Як повідомляє пресслужба відомства, заборонені речовини ділки маскували в упаковках з-під добрива та котячого корму. Для цього організували онлайн-магазин з оптової та роздрібної торгівлі амфетаміном, кокаїном, канабісом та психотропами.

Наркопосилки збували по всій Україні, маючи «торгових представників» у регіонах.

Затримання

Кримінальна поліція задокументувала 12 фактів збуту наркотиків через поштовий сервіс.

наркотики

"Протиправну діяльність організованої злочинної групи припинили поліцейські Департаменту карного розшуку та Головного слідчого управління НПУ спільно з оперативниками ГУНП в Херсонській і Миколаївській областях, за силової підтримки спецпризначенців цих регіонів та ППОП ГУНП в м. Києві, під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора. Встановлено чотирьох осіб, які керували «наркокрамницею». Асортимент магазину в телеграм-каналі складався з близько 10 видів наркотиків і психотропів, серед яких амфетамін, солі Alpha PVP, мефедрон, канабіс, кокаїн, екстазі тощо", - йдеться у повідомленні.

Зловмисникам оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. ч. 2, 3 ст. 307 КК України – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 12 років.

Нагадаємо, три тижні тому на Чернівецькій митниці ДБР та митники затримали партію підроблених сигарет, які перевозилися до Євросоюзу у цистернах для скрапленого газу.